W sobotę 12 marca 2022 r. młodzieżowa grupa kulinarna „Smacznie i Wesoło” podsumowała swoje kilkumiesięczne działania samodzielnie przygotowanym przyjęciem dla gości.                       
Młodzi kucharze w składzie: Maja Rzędkowska, Agata Ikiert,  Oliwia Furgał, Amelia Otwinowska, Anastazja Jędrzejaszek, Agata Kwilińska-Gajowczyk, Laura Rosiak, Stanisław Zawłocki, Bartosz Szmurło i Michał Mazur mieli za zadanie zaplanować zakupy, opracować menu, przygotować salę i przede wszystkim nakarmić gości samodzielnie przygotowanymi potrawami. Zadanie zostało wykonane na medal! Wszystkim smakowała przystawka w formie roladek z ciasta francuskiego, panierowane skrzydełka kurczaka z pieczonymi ziemniakami i surówką jako danie główne oraz pyszny deser – fondant czekoladowy. 
Jesteśmy bardzo dumni z naszych młodych adeptów sztuki kulinarnej. Brawa należą się również p. Indze Majewskiej oraz p. Halinie Plackowskiej-Stasińskiej za czuwanie nad całością. Dziękujemy serdecznie Radzie Rodziców za ufundowanie finałowych pamiątek.

 

Projekt kulinarny „Smacznie i Wesoło” był realizowany od września 2021 r. przez Stowarzyszenie Pomocy Rodzinie „Ala i As”. Grant na finansowanie działań w wysokości 8 430 zł zapewnił program „Równać Szanse” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowany przez Fundację Civis Polonus.

 

koordynator projektu - Marzena Luisetto

zdjęcia z prywatnego archiwum uczestników

Szkoła Podstawowa

im. Mikołaja Kopernika w Pełczycach

edukacja 

 

 

 

17 marca 2022
Finał projektu kulinarnego

sp@sppelczyce.pl

epuap: /sppelczyce1/SkrytkaESP

+48 95 768 54 29 - Sekretariat

+48 515 379 691 - Pedagog

+48 515 379 527 - Stołówka

ul. ks. kan. Henryka Raźniewskiego 3

73-260 Pełczyce

Polska